Workshops


NL

Ik ben Katja Verheul een filmmaker/artistiek archeoloog. Met mijn werk wil ik andere laten verwonderen over de wereld om hen heen. Naast mijn eigen werk initieer ik daarom workshops voor kinderen en jongeren vanuit mijn eigen artistieke praktijk.

In mijn workshops ga ik met de kinderen en jongeren in op hedendaagse maatschappelijke kwesties - wat zouden zij doen als zij het voor het zeggen zouden hebben?
Door middel van een creatieve workshop leren de kinderen en jongeren na te denken over de hedendaagse maatschappelijke kwesties zoals het te kort aan woningen, wat vrijheid voor hun betekend en wat ze zouden doen als zij de baas van de stad zouden zijn. 
De eindresultaten kunnen variëren van een korte film, een podcast, een tekening of een maquette, en bovenal een nieuwe blik naar de wereld om hen heen. 

In 2021-2022 heb ik de BIK (Beroeps Kunstenaar in de Klas) gevolgd aan de Amsterdamse School voor de Kunsten om mijn workshops verder te ontwikkelen.

Voor vragen/interesse mail naar
katjaverheul@gmail.com


EN

I am Katja Verheul a filmmaker/artistic archeologist based in Rotterdam (NL). With my work I want to let others wonder about the world that surrounds them. That is why in addition to my own work I initiate workshops for children and youngsters based on my own artistic practice.

In my workshops I question contemporary social issues with the children and youngsters - what would they do if they were in charge?
The end results can vary from a short film, a soundpiece, drawings to a maquette. 

In 2021-2022 I followed the BIK (Beroeps Kunstenaar in de Klas) at the Amsterdamse School voor de Kunsten to further develop my workshops. 

For inquiries contact me personally at
katjaverheul@gmail.com
De Tijdcapsule


Tekenen met je oren (online les voor Podium Digitaal) 


De Stad van de Toekomst (Kas Keerweer)

copyright Katja Verheul 2023